play sports  betfirst total  kbc Blaklader cmyk  Jupiler New Logo Horizontal Shield Left rood page 001 laatstenieuws   lampiris logo ongreen easykit 2 CMYK 150121 conversal    MD logo 300dpi cmyk            

Voor Superprestige werkt VRT samen met Telenet, dat sportaanbod verbreedt

zaterdag 18 juli 2015
Voor Superprestige werkt VRT samen met Telenet, dat sportaanbod verbreedt

De openbare omroep VRT zal komend seizoen samenwerken met Telenet voor het uitzenden van het veldrijden. De samenwerking tussen VRT/Sporza en Telenet houdt in dat de uitzendrechten en de productie gedeeld zullen worden. Drie Superprestige-veldritten blijven bereikbaar voor een groot publiek, de andere zijn enkel voor Telenet-abonnees. Dat meldt Sporza.

Concreet behoudt Sporza de uitzendrechten voor de BPost Banktrofee. Daarnaast zal de openbare omroep komend seizoen de twee Belgische WB-manches uitzenden en drie Superprestigecrossen, het BK, het WK en enkele losse veldritten zoals onder meer Overijse. De andere Superprestigecrossen zullen dus niet te bekijken zijn op open net.

"Dankzij deze samenwerking kunnen we een relevant aanbod veldrijden brengen voor alle Vlamingen op open net, zowel via live-uitzendingen op televisie als in de nieuwsprogramma's, op radio en ook digitaal", zegt Luc Van Langenhove, manager Sport bij de VRT.

"We kiezen voor een weldoordachte samenwerking met privépartners. We delen de productiekosten met Telenet en we brengen dus ook mensen en middelen in. Op die manier blijven we de expertise van de wielerkern van onze sportredactie het hele jaar door optimaal benutten. We kunnen deze samenwerking in de toekomst misschien nog verder uitbouwen, maar die is niet exclusief.

Ook bij Telenet zijn ze tevreden over de samenwerking met de openbare omroep. "De liefde voor veldrijden is groot bij Telenet en we zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met Sporza," zegt CEO John Porter.

Superprestige-organisator Etienne Gevaert is ook opgetogen: "We zijn heel blij met de belangstelling van Telenet en de VRT voor de Superprestige, die is gewoon heel belangrijk voor de toekomst van ons regelmatigheidscriterium. De samenwerking met de VRT garandeert ons bovendien een groot bereik bij een breed publiek."

(bron HLN)

HET WEER IN DIEGEM

SP_WEATHER_BREEZY

13.89°C

Diegem

SP_WEATHER_BREEZY
Luchtvochtigheid: 46%
Wind: WSW in 16.16 K/H

#SPDIEGEM

 play sports kbc total  

 Blaklader cmyk  Jupiler New Logo Horizontal Shield Left rood page 001 betfirst

laatstenieuwslampiris logo ongreen easykit 2 CMYK 150121

NMBSLogoValckenierMetRenNieuw page 001Logo  Devolo blauw 10Y VDV gold4x

 MD logo 300dpi cmykromboutsvanbevercoca cola  fransbevers 

sportled Ridley Logo Combikarchersport vlaanderen vanreusel delrue herva sports logo