play sports  betfirst total  kbc Blaklader cmyk  Jupiler New Logo Horizontal Shield Left rood page 001 laatstenieuws   lampiris logo ongreen easykit 2 CMYK 150121 conversal    MD logo 300dpi cmyk            

Indrukwekkende solo van Ellen Van Loy

maandag 28 december 2015
Indrukwekkende solo van Ellen Van Loy

Veel wint ze niet, maar in Diegem heeft Ellen Van Loy op indrukwekkende manier een allereerste zege in de Superprestige Ladies Trophy geboekt. Van in de eerste ronde reed ze weg van de gezamenlijke concurrentie om uiteindelijk na een lange solo Sanne Cant en Eva Lechner naar de dichtste ereplaatsen te verwijzen.

“Het lijkt wel alsof ik momenteel doe wat ik wil”, vertelde een uiterst tevreden Van Loy. “Enkele weken geleden kende ik een moeilijke periode, maar de jongste weken gaat het voortvarend. Zaterdag was er al een eerste podiumplaats in een Wereldbeker en nu dit. Het is plezant fietsen op deze manier. Ik hoop deze vormcurve nog te kunnen doortrekken en dan moet het mogelijk zijn om een resultaat neer te zetten in de kampioenschappen. Ik praat niet meteen over winnen, maar een dichte ereplaats moet dan toch zeker haalbaar zijn.”

Van Loy wachtte in Diegem niet lang om haar gestegen vormpeil te etaleren. Reeds in de aanvangsronde liet ze haar concurrenten ter plaatse. Cant probeerde wel te reageren, maar ook zij moest toezien hoe Van Loy steeds verder wegreed. De Belgische en Europese kampioene zag zelfs Helen Wyman terugkeren in haar spoor. Er ontspon zich een boeiende strijd met de tweede plaats als inzet. De twee zagen eerst Sabrina Stultiens terugkeren, toen die weer loste was het Lechner die zich nog kwam mengen in de debatten. In de slotronde toonde Cant zich de betere, in een prangend spurtje versloeg Lechner Wyman voor de derde plaats.

“Ik vond vandaag niet echt mijn ritme”, zei Cant, die de leiding in de stand opnieuw overneemt van de als zevende gefinishte Jolien Verschueren. “Ik wilde wel mee met Ellen, maar het lukte echt niet. Blijkbaar heb ik het vaak moeilijker met een tweede wedstrijd op evenveel dagen. Ik heb dan ook vrij snel de beslissing genomen om me vooral op de tweede plaats te focussen. Ik heb dus even getemporiseerd om er nog een snelle slotronde te kunnen uitpersen.”

Uitslagen en tussenstanden van alle categorieën vind je op de website van de Superprestige

HET WEER IN DIEGEM

SP_WEATHER_BREEZY

13.89°C

Diegem

SP_WEATHER_BREEZY
Luchtvochtigheid: 46%
Wind: WSW in 16.16 K/H

#SPDIEGEM

 play sports kbc total  

 Blaklader cmyk  Jupiler New Logo Horizontal Shield Left rood page 001 betfirst

laatstenieuwslampiris logo ongreen easykit 2 CMYK 150121

NMBSLogoValckenierMetRenNieuw page 001Logo  Devolo blauw 10Y VDV gold4x

 MD logo 300dpi cmykromboutsvanbevercoca cola  fransbevers 

sportled Ridley Logo Combikarchersport vlaanderen vanreusel delrue herva sports logo